Mina föreläsningar

Vill du att jag kommer till dig och föreläser? Kul! Jag har ett flertal färdiga modeller att välja mellan, på teman som personlig utveckling, ägande och hållbarhet. Jag presenterar dessa modeller i korthet nedanför.

Har du någonting annat i åtanke är du varmt välkommen att kontakta mig, så kan vi diskutera dina idéer och komma fram till någonting som passar ditt evenemang!

Hållbarhet utan klimatångest: en inspirationsföreläsning

"Vi behöver inte en handfull människor som lever [hållbart] perfekt. Vi behöver miljoner människor som gör det skapligt." Anne Marie Bonneau, Zero Waste Chef (fri översättning).

Vill du börja leva mer hållbart men tycker det känns övermäktigt? Hållbar livsstil kan vara en djungel, och tanken är inte att du ska göra allt. I denna föreläsning presenterar jag flera lättillgängliga sätt att göra stor skillnad för vår miljö och levererar budskapet att alla kan leva hållbart utan några större ansträngningar, ekonomiska medel och framför allt: utan skuld och skam. Föreläsningen är lättsam och ger en mängd konkreta tips på förändringar som går att genomföra för många redan idag.

Ägande, välmående och hållbarhet: Hur hänger de egentligen samman?

Hur ser relationen till våra prylar ut egentligen? Varför äger vi så mycket saker, och varför skaffar vi oss gång på gång nytt trots att vi egentligen varken behöver eller vill ha? Metoder som KonMari och livsfilosofier som minimalism tar världen med storm och kan hjälpa oss att komma våra ägodelar närmre och uppskatta dem på nya nivåer, samtidigt som de också hjälper oss att släppa taget om materiella ting. Många som genomför KonMari-metoden vittnar om ett nytt förhållningssätt till livet i stort, och ett ökat välmående. Vad beror det på? Och går det att uppnå samma effekt utan att samla sina ägodelar i kategorier, hålla varje enskilt föremål i sina händer och känna efter om de skänker glädje eller ej?

 

Det här är en inspirationsföreläsning om ägande och välmående, som passar såväl den som är intresserad av KonMari som den som bara är nyfiken på ägande, materialism och att släppa taget.

Skapa din målbild och hitta ditt drömliv: en föreläsning om vardagsmålsättning

Ska du arrangera ett event och vill anlita mig som gästföreläsare för din publik? Vill du att jag kommer och pratar på din arbetsplats? Det gör jag så gärna! Jag är huvudsakligen verksam i Göteborg, men reser gärna till din stad. Kontakta mig så kommer vi tillsammans överens om ett tema som passar din tillställning. Exempel på populära föreläsningsteman är "KonMari-metoden för nyfikna", "Hållbar livsstil: En inspirationsföreläsning" och "Målbilden: Vad skulle du göra om du visste att du skulle lyckas?"

Föreläsningarna brukar pågå i 45-60 minuter plus efterföljande frågestund om ca 15-30 minuter.

Kontakta mig för prisuppgift och mer information!

Filippa Skog

© 2020 av Filippa Skog.